SGK işitme cihazları için zaman zaman artırımlar yapmakla birlikte güncel olarak işitme cihazı için ödediği tutar aşağıdak gibidir.İşitme cihazı fiyatlarını etkileyen pek çok faktör bulunmaktadır. SGK işitme ödeme yapacağı işitme cihazı için asgari özellikler belirtmiş ve hâlihazırda emekliler için 1.500 TL (her kulak için) ödemektedir.
0-4 yaş için veli çalışıyorsa net 2.180 tl, veli emekli ise 2.725 tl.
5-12 yaş için veli çalışıyorsa net 1.937 tl, veli emekli ise 2.422 tl.
13-18 yaş için veli çalışıyorsa net 1.816 tl, veli emekli ise 2.271 tl.
18 yaş üzeri kişi çalışıyorsa net 1.211 tl, veli emekli ise 1.514 tl.
SGK işitme cihazı ödemesini vatandaşa değil sözleşme yaptığı işitme cihazı satış ve uygulama merkezlerine yapmaktadır. İşitme cihazı fiyat aralıkları değişkendir. Siser işitme merkezlerinin SGK ile sözleşmesi vardır. SGK kapsamında işitme cihazı almak isteyen kişiler Türkiye genelindeki Siser işitme merkezlerini ziyaret ederek detaylı bilgi alabilir ve işitme cihazı denemesi yapabilirler.
İşitme cihazı SGK ödemeleri için 81 ildeki SGK il müdürlüklerinde de güncel bilgi alınabilir veya sağlık uygulama tebliği incelenebilir.
Geçmiş geri ödemenizin tarihini öğrenmek ya da mevcut geri ödemenizi takip etmek için:
e-Devlet’e girin veya SGK ile iletişime geçin
SGK,İşitme cihazı için beş yılda bir katkı sağlamaktadır ancak bunun için bazı evrakların zorunlu kılmaktadır.Sağlık Uygulama tebliğleri zaman zaman değişiyor.SGK, İşitme merkezleri ile anlaşma yaptığı için belgeler hasta tarafında değil İşitme merkezleri tarafından SGK’ya teslim edilmektedir.İşitme cihazı sağlık kurulu raporunda eksik veya yanlış bilgilerin olması halinde SGK, ödeme yapmamakta, dosyayı iade etmekte veya kesinti yapmaktadır.İşitme cihazı evraklarını hazırlayıp Sosyal Güvenlik kurumuna teslime eden kişinin SUT’u detaylı şekilde incelemelidir.
SGK, işitme cihazı ödemesi yapmak için işitme cihazı için düzenlenmiş reçete ve raporu zorunlu kılmaktadır.İşitme cihazı raporunda yukarıda belirtilen bilgilerin bulunması gerekmektedir.İşitme cihazı raporu geçerlilik süresi yayınlanan tebliğlere göre değişmektedir ancak yürürlükte olan sağlık uygulama tebliğine 2 aydır.