Medgün İşitme Cihazları Logo
Medgün İşitme Cihazları

İşitme kaybının nedenleri


İşitme kaybının nedenleri
Eklenme tarihi : 2021-12-03 12:55:28
Görüntüleme : 798

Sizin veya sevdiğiniz birinin işitme kaybı nedenleri veya işitme kaybı türü, yaşamın keyfine sonuna dek varmanıza olanak tanıyacak çözümlerin bulunmasında atılan ilk adımdır. Nedeni ya da kapsamı ne olursa olsun işitme kaybı yaşamak hoş bir durum değildir; ancak iyi bir haberimiz var: Modern işitme cihazı teknolojisi sayesinde işitme kaybı tedavi edilebilir bir durumdur.

İşitme kaybı iki geniş kategoriye sahiptir: Birincisi, doğumda var olan ve genetik ya da erken doğum gibi faktörlerden kaynaklanan konjenital işitme kaybıdır. İkincisi ise doğumdan sonra meydana gelen ve hastalık ya da kulak hasarı gibi faktörler sonucunda ortaya çıkan edinilmiş işitme kaybıdır.

Aslında beynimizle “işitiyor” olsak da işitme kaybı dış, orta veya iç kulak olmak üzere kulağın bir kısmının hasar görmesi veya iyi şekilde işlememesi ve ses sinyallerini beyne normal biçimde aktaramaması durumunda ortaya çıkar.

Dış kulağa ilişkin nedenler

Bu nedenler genellikle kolaylıkla tespit edilebilir olup genellikle kulak kirine bağlı tıkanmalar ve kulak yolu kanalındaki enfeksiyonlar gibi sorunları içermektedir.

Orta kulağa ilişkin nedenler

Enflamasyon, kulak zarı arkasında sıvı, kulak zarı perforasyonları ve otoskleroz (orta kulaktaki kemiklerin sertleşmesi), orta kulakta görülen soruların en yaygın olanlarıdır. Dış ve orta kulakta meydana gelen sorunların çoğu ilaç tedavisi veya ameliyat ile etkili bir biçimde giderilebilir.

İç kulağa ilişkin nedenler

Bu kısım birçok işitme sorununun meydana geldiği bölümdür. En yaygın nedeni doğal yaşlanma sürecidir, ancak yüksek gürültü, bazı ilaç türleri veya kafatası kırıkları da işitmeyi etkileyebilir. İç kulaktaki ince tüy hücreleri hasar görür ve sinyallerin işitme sinirlerine aktarımı etkilenir. Genellikle iç kulak işitme kaybının tıbbi bir çözümü yoktur ancak bu sorun işitme cihazları ile düzeltilebilir.

İŞİTME CİHAZLARIMIZ


Phonak

Signia

Unitron

Unitron

Benzer Blog Yazıları